"Enter"a basıp içeriğe geçin

Sosyal Medya – Ödeme İçin Bir Araç mıdır?

İletişimin en güçlü araçlarından birisi olan ve neredeyse günümüzde vazgeçilmez dereceye gelmiş mobil cihazlar, beraberinde getirdiği birçok uygulama ve çözümler sayesinde, ödeme sistemleri dünyasında da devrim niteliğindeki çalışmalarına devam ediyor.  Günümüzde her zamankinden daha fazla müşterinin mobil cihazla kurmuş olduğu sıkı ilişki, ödeme sistemleri ekosisteminin ana ve yardımcı oyuncularının daha fazla çalışmasına, uygulama geliştirmesine ve bu yönde vizyon geliştirmesini teşvik ediyor. Özellikle teknoloji yakından takip eden müşteriler, ürün ve hizmet alımlarında en güncel çözümlere sahip platformları tercih edebiliyor. İşletmelerin, mevcut ve potansiyel müşterileri etkilemek, klasik ödeme yöntemlerinin yanında yeni nesil ödeme yöntemleri ile benzersiz ve sürdürülebilir bir satın/ hizmet alma deneyimi sunmak için daha fazla kafa yoracağı süreçlere giriliyor. Birçok alternatifin çıktığı ve gelişmeye devam ettiği bu süreçte 360 derece çözümlerle müşteri deneyimini ve memnuniyetini iyileştirme ve tutunmayı sağlamak  konusunda eşi görülmemiş fırsatlar ortaya çıkıyor.

Dijital cihazlardaki hızlı büyüme, tüketicilerin mal ve hizmetler için alışveriş şeklini değiştirdiği gibi aynı zaman ödeme yapma şeklini ve isteklerini de büyük ölçüde değiştirdi.

Pazar, teknolojik olarak karmaşık ve hızlı gelişirken; müşteri ödeme deneyimi, yenilik ve iyileştirme için sürekli çalışmaya açık bir alan olarak ortaya çıkıyor.

Teknolojinin ödeme deneyimini nasıl değiştirdiğine dair bir pencere olarak pazardaki mobil cihazların sürekli doygunluğuna bakabiliriz.

Dünya İnternet kullanım istatistiklerine baktığımızda genel kullanıcı sayısı toplamda 4.54 milyar kişi ki bu oran dünya nüfusunun %59’u anlamına geliyor. İnternet kullanıcıları günde ortalama olarak 7 saat İnternet kullanıyor.

Facebook reklam kitlesinin %32’si 25-34 yaş grubu arasında. Facebook kullanım yaşının geçen yıllara göre biraz daha yükseldiğini söyleyebiliriz. Bu durumun özellikle orta yaş ve üzeri kesimin teknolojiyi daha fazla kullanabilmeye başlamasının temel yansıması olduğunu söyleyebiliriz.

Instagram reklam kitlesi verilerine göre toplam kullanıcı sayısı 928 milyon ve cinsiyet dağılımının eşit olduğunu görmekteyiz.


Sosyal medya uygulamalarındaki milyonların üzerindeki kullanım, bu uygulamalarında zamanla “online alışveriş platformlarına” evrilmesine ve sosyal medya uygulamalarının ödemelere köprü olma ihtiyacına neden olmuştur.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Don`t copy text!